Flavius Nichifor, Director Tehnic Agricover, despre gama de fungicide în exclusivitate

Flavius Nichifor, Director Tehnic Agricover, descrie gama de fungicide dezvoltate și distribuite în exclusivitate în ultimii ani.

Agricover comercializează produse pentru toate culturile de bază din Romania – cereale, porumb, floarea soarelui și rapiță, răspunzând nevoii fermierilor de a beneficia de soluții complete pentru afacerea lor.

Fungicidele din portofoliul companiei recomandate de Directorul Tehnic și folosite pentru lotul experimental de la Staținea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Lovrin sunt: VIP SUPER și TWIST PLUS.

Produsul VIP SUPER este un fungicid pe bază de Tebuconazol, produs pentru combaterea bolilor foliare și ale spicului din culturile de cereale, folosit ca prim tratament, aplicat în doza de 0,5 l/ha.

Pentru fermierii care își doresc un produs ce se aplică în faza de maturare a culturilor, de apariție a spicului, de înflorire și pentru combaterea fuzariozei, soluția este TWIST PLUS, un fungicid cu acțiune dublă, sistemică și mezostemică, pentru combaterea bolilor foliare și ale spicului din culturile de grâu și orz. Acesta a fost utilizat în doza de 0,8 l/ha, fiind un produs complet, omologat pentru a fi aplicat ca prim tratament, cât și pentru tratamentul doi și tratamentul trei.